De beste combinatie deuren en sloten voor je huis

De meeste mensen denken vaak eerst aan sloten wanneer zij hun woning willen beveiligen tegen inbraken. Wat meestal echter vergeten wordt is dat ook de deuren van je huis een belangrijke rol spelen als het gaat om inbraakbeveiliging. Als je huis een oude deur heeft die in slechte staat verkeert dan kan zelfs het beste slot niet beschermen tegen een inbraak. Een inbreker kan in dit geval namelijk simpelweg de deur intrappen om toegang tot de woning te krijgen. De deur is daarom net zo belangrijk als een slot om je woning zo goed mogelijk tegen inbraken te beschermen. De beste beveiliging wordt gecreƫerd door de juiste combinatie deuren en sloten te vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende materialen waaruit een deur vervaardigd kan worden die elk hun voor- en nadelen hebben. Ook de keuze in sloten is zeer uitgebreid en hierdoor is het vaak moeilijk te bepalen wat de beste sloten zijn. Om deze reden kan je in dit artikel informatie vinden om de beste combinatie deuren en sloten te vinden.

Deur materialen

Deuren zijn in verschillende materialen verkrijgbaar die elk hun eigen specifieke voor- en nadelen hebben. Hout is het meest gebruikte materiaal en heeft als voordeel dat het makkelijk op maat gemaakt en aangepast kan worden. Een nadeel van het materiaal is echter dat hoewel het de meeste weersomstandigheden zonder problemen kan weerstaan, hout wel kan gaan rotten waardoor de levensduur van de deur afneemt. Een ander materiaal waarin deuren verkrijgbaar zijn is kunststof. Kunststof deuren bieden een betere isolatie en zijn vaak ook nog sterker dan hout. Bovendien hebben de deuren een zeer lange levensduur omdat het materiaal niet kan gaan rotten. Het laatste materiaal deur dat we willen bespreken is glas. Glazen deuren bieden namelijk voordelen die je niet bij andere materialen kan ervaren. Zo laten deze deuren bijvoorbeeld een stuk meer licht door. Aandachtspunten bij glazen deuren zijn de mate van beveiliging die afhangt van de sterkte van het soort glas. Ook de privacy is van belang en kan worden bepaald met de mate waarop het glas getint is.

Beveiligingskeurmerk

Deuren en sloten worden beide getest en gekeurd op hun inbraakveiligheid. Het SKG keurmerk dat bekend is van sloten wordt ook op deuren toegepast. Voor sloten is dit keurmerk echter vele maten belangrijker. Wil je namelijk de beste sloten voor je deur vinden dan is dit keurmerk een goede indicatie. Een SKG keurmerk kan 1 tot 3 sterren zijn waarbij 3 sterren de hoogste mate van inbraakveiligheid biedt. Het is belangrijk om dit keurmerk in de gaten te houden. Er zijn namelijk zoveel verschillende sloten verkrijgbaar dat het moeilijk is om hier een goede keuze in te maken. Als men echter naar het keurmerk kijkt dan wordt de kwaliteit en veiligheid van een slot duidelijk.