De ideale kinderkamer heeft een stapelbed

Voor kinderen, maar ook voor sommige volwassenen, blijft een stapelbed iets magisch. Wanneer twee kinderen kunnen kiezen uit twee bedden naast elkaar of twee bedden voor elkaar, zal het duo geheid kiezen voor het stapelbed. Niet alleen voor kinderen is een stapelbed overigens leuk. Ook ouders kunnen veel profijt hebben van zo’n stapelbed. Een stapelbed is namelijk het ideale bed voor in een kinderkamer. Mijn zevende blog op de welbekende website Blue Berry Trend Company staat dan ook in het teken van het stapelbed en de ideale kinderkamer.

Meerdere kinderen

Het kan zo zijn dat je meer dan één kind krijgt. Is jouw huis er op ingericht dat je een gezinnetje van vier leden hebt? Zo nee: geen enkel probleem. Jij en je man of vrouw slapen namelijk in één kamer en in een andere kamer kunnen allebei je kinderen slapen. Zelfs als het op het eerste gezicht lijkt alsof er te weinig ruimte in die kinderkamer is. Ook dan is het mogelijk om vier gezinsleden in twee kamers te laten slapen.

Het stapelbed

De reden voor dit hierboven genoemde feit: het stapelbed. Later we er gemakshalve vanuit gaan dat jij en je partner in een tweepersoons bed slapen in jullie eigen slaapkamer. Dan blijven de twee kinderen over die dus blijkbaar in één kamer moeten slapen. In de situatie dat zij allebei een eigen bedje zouden hebben, neemt dat natuurlijk veel vloeroppervlakte in beslag. Met een stapelbed is dat niet het geval. De afmetingen van een eenpersoonsbed gelden in dit geval en het tweede eenpersoonsbed is boven het andere gelokaliseerd. Perfect, want op die manier kan je ook nog een kastje of een ander meubelstuk kwijt in de slaapkamer van je kinderen. In een ideale slaapkamer is een stapelbed de absolute oplossing. Zonder een stapelbed is het een stuk moeilijker om twee bedden kwijt te kunnen.