Een daktuin biedt veel voordelen

Een daktuin aanleggen is tegenwoordig erg populair. Een dergelijke tuin heeft tal van voordelen en kan zeker ook op een dak van een woning in een drukke stad aangelegd worden.

 

Goed voor de portemonnee en het milieu

Ook BTL Realisatie kan een dergelijke daktuin aanleggen in samenwerking met de juiste vakmensen. Als je de begroeiing op het dak combineert met zonnepanelen dan verhoogt dit het rendement. Dit betekent dat ze meer energie opleveren hetgeen gunstig is voor je portemonnee en het milieu. Ook zorgt een groene dakbedekking voor een verhoging van de biodiversiteit.

 

Verbetering van het buitenklimaat

Daarnaast zorgt een groen dak (dat ook gecombineerd kan worden met een begroeide gevel) ervoor dat het fijnstof in de lucht tegengegaan wordt en de uitstoot van CO2 vermindert. Je verbetert op die manier ook meteen het buitenklimaat.

 

Ook gunstig voor de woning zelf

Naast de voordelen voor het milieu zorgt een groen dak ook voor een goede isolatie van de woning en wordt het dak goed beschermd tegen invloeden van buitenaf. Zo kan de zon er minder makkelijk bij als het dak goed begroeid is en wordt het binnen minder warm maar zorgt het er ook voor dat er minder vuil op het dak wordt afgezet en dit langer mee gaat. Doordat de begroeiing op het dak zelf zit is dit beter beschermd want het zit er namelijk altijd onder. Dit geldt ook voor de gevel indien je deze laat begroeien.

 

Informeer welke begroeiing geschikt is

Als je contact opneemt met BTL Realisatie kunnen zij kijken welke begroeiing geschikt is voor jouw woning. Zij geven je advies op dit gebied zodat jij er het meeste aan hebt en straks met een mooi groen dak komt te zitten waar je niet alleen profijt van hebt maar dat ook nog eens een goede aanblik geeft midden tussen alle betonnen gebouwen in een stad.