Fan van vloerbedekking

Vloeren zijn er in allerlei variaties. Van tegels tot linoleum en van parket en laminaat tot gietvloeren. Voor mij gaat er niets boven vloerbedekking. Of je nu kiest voor kamerbreed tapijt of tapijttegels, het aanbod is enorm. En liever niet je hele kamer voorzien van vloerbedekking? Dan laat je gewoon geheel naar jouw wensen een tapijt op maat maken.

Voordelen van vloerbedekking

Het grote voordeel van tapijt ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat is wat mij betreft dat het zo heerlijk zacht en warm is aan je voeten. Met vloerbedekking kun je meteen een soort gezelligheid en huiselijkheid creƫren in een ruimte. Bovendien is het geluiddempend dus hartstikke handig wanneer je een gehorige woning hebt of wanneer je je benedenburen wilt ontzien.

Vloerbedekking heeft het imago dat het lastig schoon te maken en te houden is, maar dat valt ontzettend mee. Er zijn heel veel goede reinigingsproducten op de markt die vaak gewoon bij de supermarkt te koop zijn. Ook kun je tapijtreinigers huren en dat hoeft helemaal niet zoveel te kosten.

En een laatste voordeel, dat misschien niet voor de hand liggend klinkt, is dat bepaalde typen vloerbedekking bijzonder geschikt zijn voor mensen met astma en COPD omdat tapijt meer fijnstof opvangt en vasthoudt dan harde vloeren. Heb ik je overtuigd?