Goed sanitair zorgt voor comfort

Blue Berry Trend Company kijkt vandaag naar de badkamer en het toilet. In deze ruimtes staan meubelen die vallen onder de noemer sanitair. Op die meubelen, zoals baden, douches en toiletpotten, gaan we vandaag verder inzoomen. We zullen aantonen dat goed sanitair tot meer comfort leidt. En uiteindelijk tot meer geluk, want comfort is voor een deel ook geluk.

Sanitair

Wat we onder sanitair verstaan, is voor een groot deel al uit de intro van deze blog gebleken. Met sanitair bedoelen we meubelen als een bad en een douche. Maar ook een wastafel, in bijvoorbeeld een toilet of badkamer, valt onder het sanitair. Als we de ruime omschrijving van het begrip sanitair erbij pakken, zou zelfs het houten badkamerkastje en alle andere meubelen die in de badkamer aanwezig zijn tot het sanitair gerekend mogen worden.

Comfort

Stel: je hebt de keuze uit een normaal bad en een luxueus bad, inclusief bubbels. Voor welk bad zal je dan kiezen? Ik durf zomaar te stellen dat de meerderheid voor het meest luxe bad, inclusief bubbelfunctie, gaat. Waarom? Omdat dit bad comfortabeler en lekkerder is. Een badkamer met zo’n bad, een mooie inloopdouche en een ruime wastafel (of misschien wel een gecombineerde wastafel, waardoor je allebei je eigen wastafel hebt) scoort beter dan een badkamer waarin alleen een kleine douche te vinden is.

Geluk

Je merkt dus dat een grotere, comfortabelere badkamer leidt tot meer geluk. Omdat je net wat meer tot rust komt in een relaxed bad dan in een te kort en te smal bad. En omdat je de stralen uit een grote douche nou eenmaal beter op je huid voelt dan het lullige straaltje uit een kleine douchekop. Een op een kun je dus wel stellen dat een comfortabelere badkamer en goed sanitair tot meer geluk leiden. Voorbeelden van goed sanitair vind je op http://sanitairkamer.nl/.