Het gevoel van een spa in je badkamer creëren

Een spa is eigenlijk een grote luxe badkamer waar je heerlijk kan relaxen en tot rust komen. Zou het daarom niet fantastisch zijn als ditzelfde gevoel ook gecreëerd zou kunnen worden in de badkamer thuis? Een spa is vaak van meer luxe voorzien dan de badkamer thuis. Veel mensen hebben echter niet het budget om thuis in de badkamer een bubbelbad, sauna of stoomcabine te installeren. Toch is het mogelijk om met kleine veranderingen het gevoel van een spa in je badkamer te creëren. Wanneer de volgende tips worden opgevolgd dan tover je de badkamer in huis om tot een luxe spa waar je heerlijk kunt relaxen en tot rust kan komen.

Nieuwe kleur verven

Onderzoeken hebben uitgewezen dat kleuren een groot effect hebben op je stemming en gemoedstoestand. Wanneer je een sfeer zoals in een spa wilt creëren bij je thuis dan zou je de badkamer een nieuwe kleur kunnen verven. Vooral de kleuren blauw, grijs en wit zorgen voor een ontspannen gevoel en zorgen er zodoende voor dat je badkamer als een spa aanvoelt.

Meer opbergruimte

Een makkelijke manier om ervoor te zorgen dat je een meer relaxt gevoel krijgt in je badkamer is door deze netjes en opgeruimd te houden. Wanneer het in een badkamer rommelig is en er allerlei spullen verspreid staan dan zorgt dit ook voor een rommelige gemoedstoestand. Door meer opbergruimte te creëren en alle spullen netjes op te bergen kan je beter relaxen in de badkamer.

Nieuwe handdoeken

Heb je ooit gemerkt dat de handdoeken in een spa heerlijk zacht aanvoelen en veel volume hebben? Door je oude handdoeken te vervangen voor nieuwe met een hogere kwaliteit zorg je eenvoudig voor een groter gevoel van luxe. Iedere keer als de lekker zachte handdoeken gebruikt worden krijg je meteen een gevoel van rust en comfort. Combineer je nieuwe handdoeken met een handdoekradiator dan voelen deze ook nog eens heerlijk warm aan.

Gedimde verlichting

Een grote reden waarom je in een spa heerlijk tot rust kan komen is door de sfeerverlichting die hier gebruikt wordt. Om lekker te kunnen relaxen moet het licht namelijk niet te fel zijn. In de badkamer bij je thuis moet je echter ook vaak jezelf goed in de spiegel kunnen bekijken waar fellere verlichting bij nodig is. Een goed idee om een gevoel van een spa bij je thuis te krijgen is dan ook om een dimschakelaar te installeren waarmee de verlichting gedimd kan worden.

Sfeer met kaarsen

Een goede manier om de juiste ontspannen sfeer te creëren is met het gebruik van kaarsen. Dit werkt niet alleen in de badkamer. Kaarsen zorgen voor een mooi en relaxend licht. Combineer dit licht met geurkaarsen en je ontspannen gevoel is helemaal compleet. Mint of eucalyptus geuren doen je aan een spa denken en laten je heerlijk tot rust komen na een lange dag werken.