Hoe zien de sloten van de toekomst eruit?

Op Blueberrytrendcompany.nl zijn we altijd op zoek naar de laatste trends voor het interieur van een woning. Bijvoorbeeld de laatste trendy kleuren voor het aankomende jaar of de nieuwste mogelijkheden met sanitair. De laatste tijd zijn interessante ontwikkelingen gaande op het gebied van beveiliging van de woning. Nieuwe draadloze alarmsystemen hebben er bijvoorbeeld voor gezorgd dat iedereen tegenwoordig een alarmsysteem kan permitteren. Ook op het gebied van sloten zijn er enkele veranderingen gaande die ervoor zullen zorgen dat de sloten van de toekomst er heel anders uit zullen gaan zien. Met de professionals van delftslotenmakers.nl bespreken we wat deze ontwikkelingen zijn en hoe de sloten van de toekomst eruit zullen gaan zien.

Zeg vaarwel tegen je sleutel

Honderden jaren wordt min of meer van dezelfde soort sloten gebruikgemaakt. Deuren van woningen worden afgesloten met een slot die je bedient met een sleutel. Door de jaren heen zijn er wel wat dingen aan sloten veranderd. Zo worden nu bijvoorbeeld cilindersloten het meeste gebruikt. Echter de bediening van het slot is altijd hetzelfde gebleven. Dit zal echter in de toekomst gaan veranderen. De laatste moderne sloten worden ook wel slimme sloten genoemd. Deze zijn niet meer met een sleutel te openen maar worden van afstand bediend. Bijvoorbeeld met een mobiele app op je telefoon. Dit is op zich niet vreemd want tegenwoordig hebben we onze telefoon altijd bij ons en speelt dit apparaat een steeds grotere rol in ons leven. Wanneer we in de toekomst met onze telefoons afrekenen in een winkel en we hiermee de deur van onze woning open kunnen maken dan zal men het toestel zeker niet snel verliezen.

Meer mogelijkheden en betere beveiliging

Niet alleen is een deur met je telefoon openen handig omdat je deze niet makkelijk verliest. Ook geeft deze nieuwe manier om sloten te openen tal van nieuwe mogelijkheden en een betere beveiliging. Zo kan je de deur van een woning bijvoorbeeld op afstand openen. Dit is handig wanneer er iemand voor de deur staat en jezelf nog niet thuis bent. Of wanneer een familielid toch zijn telefoon verloren is of een lege batterij heeft. Daarbij is het ook mogelijk om iemand een tijdelijke sleutel te sturen op zijn of haar telefoon. Via jouw telefoon stuur je dan een gecodeerd bestandje naar de telefoon van de bewuste persoon. Hiermee kan de persoon dan bijvoorbeeld 24 uur het slot op de deur openen. Ook wordt precies geregistreerd wie en wanneer iemand de woning betreedt. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden die de sloten van de toekomst kunnen bieden. Alles wat hier beschreven staat is op dit moment al mogelijk en de sloten met deze mogelijkheden zijn al verkrijgbaar. Voor iedereen is wel duidelijk dat de grenzen van wat mogelijk is met slimme sloten nog lang niet bereikt is.