Je hebt het hele jaar plezier van een vuurkorf of terrashaard

Een knapperend vuurtje in een vuurkorf is altijd een gezellige aanblik en natuurlijk lekker warm. Op een mooie zomeravond, als het donker wordt en een beetje afkoelt en je wilt nog niet naar binnen verleng je de mooie zomeravond zo op een sfeervolle manier. Of in het voorjaar, als het eigenlijk nog niet warm genoeg is, heb je het met een terrashaard zo een paar graden behaaglijker. Ook in najaar en winter kan hij dienst doen als gezellige blikvanger op je terras of bij een evenement rond de feestdagen bijvoorbeeld.

Staal of keramiek

Een mooie stalen vuurkorf kun je het hele jaar buiten laten staan, deze roest niet. Maar je kunt ook kiezen voor een model dat is uitgevoerd in keramiek, die geeft weer een heel ander plaatje. Er is keus uit diverse modellen in zowel keramiek als staal. Er zijn ook vuurkorven verkrijgbaar met een bijpassend rooster. Zo kun je ook er ook heerlijk op barbecueën. En een vuurkorf kopen is helemaal niet moeilijk.

Veiligheid boven alles

Een vuurtje is weliswaar gezellig, maar nooit helemaal zonder gevaar. Ga nooit te dicht bij het vuur staan en wees voorzichtig bij het aansteken. Gooi er nooit rechtstreeks brandbare vloeistoffen in als de korf eenmaal gloeit. Zorg bovendien altijd dat je de vuurkorf op een plek neerzet waar eventueel opvliegende vonken of stukjes geen grip krijgen op brandbare omgeving. Ook is het verstandig om altijd iets in de buurt te zetten om het vuur  in geval van onvoorziene omstandigheden snel te kunnen blussen. Bijvoorbeeld een emmer water, (nat) zand of een blusser.