Manieren om de beveiliging van een woning te verbeteren

Hoe goed je huis beveiligd is tegen inbraken en woninginvasies is ontzettend belangrijk. Met een veilig gevoel kunnen wonen is namelijk vele malen belangrijker dan iedere toevoeging aan je interieur. Waar een nieuw bankstel of de nieuwste keukenapparatuur het comfort waarmee gewoond wordt kan verhogen wordt dit plezier allemaal ten niet gedaan wanneer je slachtoffer wordt van een woninginbraak. Een woning beveiligen is echter makkelijker dan je denkt. In dit artikel lees je acht manieren waarop de beveiliging van een woning verbeterd kan worden.

Een alarmsysteem installeren

Niets laat een inbreker beter weten dat je woning goed beveiligd is dan een alarmsysteem. Onderzoeken hebben aangetoond dat woningen die met alarmsystemen zijn beveiligd tot drie keer minder kans hebben om het doelwit van een inbraak te worden. Bovendien kan een alarmsysteem ervoor zorgen dat de kosten voor een inboedelverzekering omlaag gaan.

Sluit hekken en schuren goed af

Hekken en schuren waarvan de deur wordt opengelaten werkt als een magneet voor potentiele inbrekers. De meeste inbraken worden door inbrekers als een gelegenheidsmisdrijf gepleegd. Dit betekend dat zij ergens opmerken dat de beveiliging van een woning niet op orde is en vervolgens een plan maken om hier in te breken. Een openstaand hek of deur van een schuur is zo’n gelegenheid waar inbrekers naar op zoek zijn. Zorg daarom dat deze altijd goed afgesloten zijn.

Koop een goede kluis

De meeste inbrekers zullen nadat zij een woning zijn binnengedrongen meteen naar de master slaapkamer gaan. De meeste mensen hebben hier namelijk waardevolle spullen zoals sieraden liggen in de kast of onder het bed. Maak het inbrekers niet makkelijk om er met je waardevolle spullen vandoor te gaan en verberg deze spullen in een kluis. Bovendien zijn deze hier ook tegen een woningbrand beschermd.

Buitenverlichting met bewegingssensoren

Een woning die aan de buitenkant niet goed verlicht is vormt een interessant doelwit voor inbrekers. Hier kunnen zij immers ongezien aan de sloten van deuren of ramen rommelen met als doel om de woning binnen te komen. Door buitenverlichting te kopen met een bewegingssensor zullen de inbrekers worden afgeschrikt op het moment dat zij dichterbij de woning komen. Eventueel kan deze verlichting gecombineerd worden met een camerasysteem dat begint te draaien wanneer de bewegingssensor wordt getriggerd.

Huisnummer goed zichtbaar

In het geval van nood wil je natuurlijk dat de hulpdiensten zo snel mogelijk je huis kunnen vinden. Hoewel hier vaak niet over nagedacht wordt is een duidelijk zichtbaar huisnummer van groot belang voor de hulpdiensten om je woning snel te vinden. Door ervoor te zorgen dat het huisnummer van je woning goed zichtbaar is vanaf de straat verhoog je dus de veiligheid van een woning.

Bron: de-slotenmakers-rotterdam.nl