Matras 140×200 kopen? Wees kieskeurig

Ik hoop dat jij, als trouwe lezer van mijn blogs op Blue Berry Trend Company, inmiddels wel weet dat ik het beste met jullie voor heb. Ik zal jullie geen producten aansmeren en heb ook absoluut geen belangen bij merken of producten (dat verwijt kreeg ik namelijk afgelopen zaterdag, maar nogmaals: geen belangen). Sterker: ik ben de eerste die zou zeggen dat je kieskeurig moet zijn bij het aanschaffen van een duur product. Neem een matras met de afmetingen 140 bij 200 centimeter (in het vervolg in deze blog: matras 140×200, voor het gemak). Zo’n matras 140×200 kopen is echt geen goedkope hobby. Wees dus kieskeurig. Hoe? Dat zal ik je in de komende minuten duidelijk maken.

Matras 140×200 kopen

Het matras 140×200 kopen is natuurlijk maar een willekeurig voorbeeld. Voor mijn part had het matras hele andere afmetingen, bijvoorbeeld 160×200 of 80×220. Het gaat er even om dat het aanschaffen van een matras iets is dat best een investering genoemd mag worden. Een matras kost je al snel honderden euro’s en is over het algemeen duurder dan (het frame van) je bed.

Welke afwegingen?

Welke afwegingen dien je nu te maken bij het matras 140×200 kopen? Allereerst is het heel belangrijk om te kijken naar je eigen ‘afmetingen’. Wat is bijvoorbeeld je gewicht en welke lengte heb je? Dat laatste is, hoe kan het ook anders, van belang bij het bepalen van de lengte van je bed. Je gewicht heeft weer te maken met de hardheid van je matras. Ben je wat zwaarder? Dan is een matras waarin je diep wegzakt niet ideaal. Het is niet goed voor je spieren en botten.

Prijsafweging

De laatste afweging die je, in mijn ogen, dient te maken is de prijsafweging. Welke prijs wil jij betalen voor je matras? Vaak is het zo dat de prijs iets over de kwaliteit zegt, maar dat is niet altijd zo. Blijf kieskeurig en laat je goed informeren.