Naar het Caribisch paradijs

Verhuizen naar de Caribische eilanden, wie wil dat nou niet. En voor Nederlanders is dit zeer eenvoudig omdat de Antillen deel zijn van het Koninkrijk der Nederlanden. Bovendien zijn er op de Antillen heel veel Nederlandse invloeden, en niet op de laatste plaats de taal. Dit samen met het heerlijke klimaat betekent dat je geen heimwee hoeft te hebben.
Toch is verhuizen altijd een bron van stress en helemaal als het een internationale verhuizing betreft. Hier zijn een aantal tips mocht je willen verhuizen Antillen.

Verschepingstijd

Omdat je naar een eiland verhuist is er altijd een langere verschepingstijd van je spullen. Hierom is het belangrijk een verhuisbedrijf in te schakelen die zorg dragen voor jouw persoonlijke bezittingen. Een goed verhuisbedrijf helpt bijvoorbeeld bij het veilig inpakken van je eigendommen specifiek voor de zeereis, zijn op de hoogte van de formaliteiten bij de douane en weten wat te doen als je een huisdier mee wilt nemen.

Verstandige handbagage

Omdat het verschepen langer zal duren en jij zeer waarschijnlijk vóór je eigendommen op het eiland arriveert, heb je wel een aantal basis dingen nodig om de tijd te overbruggen tot je spullen er zijn. Pak dus je handbagage verstandig in zodat je tijdens die periode geen persoonlijkheden te kort komt.

In- en uitschrijven

Als je verhuist naar de Antillen betekent dit niet dat je binnen Nederland verhuist. Ja, je blijft binnen het Koninkrijk der Nederlanden, maar dit betekent nog steeds dat je je moet uitschrijven voordat je vertrekt. Vergeet dit dus niet.

De elektrische voeding

Op de Antillen is de elektrische voeding 110 Volt en niet 220 zoals in Nederland. Je hebt dus een transformator nodig voordat je je elektrische apparaten kan gebruiken. Als je wilt verhuizen naar de Antillen is het dus zeer verstandig een aantal van deze transformators aan te schaffen. De laatste jaren zijn de Antillen een steeds populairdere woonbestemming voor Nederlanders. Met deze tips zit je binnen de kortste keren in je nieuwe woning.