Op zoek naar een huurappartement

Op zoek naar een nieuwe woonruimte maar weet je niet goed hoe dit aan te pakken? Kijk dan eens op de site van Huurprofielen of zij een geschikt appartement te huur hebben. Zij bieden in verschillende steden in Nederland zowel huizen als appartementen aan in verschillende prijsklassen.

Wat doe je om kans te maken?

Als je in aanmerking wilt komen voor een huurappartement, kun je op de site een vragenformulier invullen. Hierop zet je jouw persoonlijke gegevens maar ook waarnaar je precies op zoekt bent en wat je ervoor wilt betalen. Met deze gegevens maakt Huurprofielen een professioneel huurdersprofiel voor jou aan waarmee ze op zoek kunnen gaan naar een geschikt appartement. Het systeem dat ze hanteren zorgt ervoor dat ze vaak als een van de eersten op de hoogte zijn als er een huurappartement beschikbaar komt. Zij hebben kennis van de verhuurder en weten bijvoorbeeld waar zij regelmatig appartementen verhuren. Nog voordat de verhuurder het appartement in een advertentie aan het publiek toont kunnen zij al contact gelegd hebben en jou als huurder aanbevelen. Dit scheelt niet alleen de verhuurder veel werk omdat hij niet zelf op zoek hoeft te gaan naar een geschikte huurder voor het pand, maar het kan ook teleurstellingen voorkomen zoals het feit dat het pand al verhuurd blijkt te zijn als jij er op reageert. Dit komt vaak voor omdat het aanbod van huurwoningen nog altijd kleiner is dan de vraag ernaar.

Wel of geen match voor jou?

Als ze een appartement gevonden hebben dat voor jou een match zou kunnen zijn laten ze dit uiteraard aan jou maar ook aan de verhuurder weten. Als de laatste jou als huurder ziet zitten kunnen ze contact met je opnemen voor een gesprek of een bezichtiging. Je bent niet verplicht om een uitnodiging van de verhuurder aan te nemen. Stel, het appartement lijkt je niks en je wilt er niet naar gaan kijken, dan is dat niet verplicht. Er kan dan gewoon verder gezocht worden naar geschikte woonruimte.