Waar besparen en waar spenderen bij een badkamerrenovatie?

Een badkamer kan zo duur worden als je wilt. Er is werkelijk geen limiet hoe duur en luxe een badkamer kan worden. Niemand heeft echter een onbeperkt budget beschikbaar voor een badkamerrenovatie. Daarom moeten er concessies gemaakt worden en moet je kiezen waar op bespaard kan worden bij het renoveren van de badkamer. Hierbij is het zaak dat er niet ingeleverd wordt op kwaliteit. De badkamer is immers een kamer die dagelijks gebruikt wordt. Als je bijvoorbeeld een groot gezin hebt dan doe je er goed aan om een top kwaliteit douche te kopen die vele jaren meegaat. Uiteindelijk ben je hiermee goedkoper uit. Een goede tip om te besparen is ook om zoveel mogelijk vast te houden aan de bestaande indeling van de badkamer zodat waterleidingen en aansluitingen voor het sanitair niet verplaatst hoeven worden. In dit artikel lees je precies waar op bespaard kan worden tijdens een badkamerrenovatie zonder in te leveren op de kwaliteit.

Waar kan op bespaard worden?

Op verschillende noodzakelijke dingen van een badkamer kan makkelijk bespaard worden door goedkopere materialen te kiezen, goed op reclames en promoties te letten of door spullen online te kopen. Een enorme besparing kan bijvoorbeeld gerealiseerd worden met vloer- en wandtegels. Hier kan voor duur marmer gekozen worden, maar met porseleinen tegels kan een soortgelijke stijl gecreëerd worden en ben je veel minder geld kwijt. Ervoor kiezen om geen badkuip in de badkamer te laten installeren levert ook een grote besparing op. Als dit niet perse nodig is houd het dan bij een douche. Hierbij moet overigens niet op de douchekop bespaard worden, maar hoe de doucheruimte ingebouwd wordt in de badkamer is wel een mogelijkheid om te besparen. Houd het bij een open douche of gebruik een goedkope afscheidingswand voor de doucheruimte. Dit is stukken goedkoper dan een extra afscheidingswand of een glazendeur laten plaatsen voor de douche.

Waar zeker niet op besparen?

Er zijn talloze dingen waar op bespaard kan worden bij het renoveren van een badkamer zonder dat hiervoor al teveel op kwaliteit ingeleverd hoeft te worden. Toch zijn er ook dingen waar zeker niet op bespaard moet worden bij een badkamerrenovatie. Besteed je hier wat meer geld dan ben je uiteindelijk goedkoper uit omdat de spullen een langere levensduur hebben en jarenlang zonder problemen blijven werken. Het is bijvoorbeeld geen goed idee om te besparen op het sanitair in de badkamer. Koop goede kwaliteit sanitair waar je vele jaren van kan genieten terwijl het intensief gebruikt wordt. Ook is het een goed idee om wit sanitair te kopen omdat dit tijdloos is en altijd goed bij het interieur van de badkamer blijft passen. De verwarming in de badkamer is nog een voorbeeld van iets waar beter niet op bespaard kan worden. Krijg je hier problemen mee dan zal een reparatie veel geld gaan kosten. Door niet te besparen op kwaliteit voorkom je problemen in de toekomst.