Waarop letten bij plinten leggen?

Stel je nou eens voor, de kinderen willen graag een nieuwe slaapkamer, de meubels kiezen ze graag zelf mee uit. Alleen hoe zit het met de afwerking? Veel mensen denken er niet meteen aan, maar de plinten zijn van groot belang. Ik ben voor je op onderzoek gegaan, er zijn veel soorten plinten. De plinten zorgen er voor dat de kamer mooi is afgewerkt in alle hoeken en kieren. De ruimte kan daardoor groter of kleiner lijken. Daarnaast heeft deze manier van afwerken als bijkomend groot voordeel dat snoeren en kabels keurig weggewerkt kunnen worden. Kortom: plinten zorgen voor een afgewerkte kamer, zonder losse draden en snoeren.

Soorten en maten plinten

Plinten zijn een goede manier om de kamer af te werken. Je kunt kiezen uit diverse soorten en kleuren. Voor alle vloeren (maar ook voor plafonds) zijn er perfecte rand afwerkingen (lijsten) te koop. Je kunt denken aan smalle deklijsten, goedkope plinten of een bijpassende massieve of fineer afwerking. De vloer wordt compleet met deze keuze. Het belangrijkste is dat je bekijkt wat het beste bij de kamer past. Laat je inspireren door de kleuren en verschillende soorten.

Aandachtspunten bij afwerking

Je begint aan de laatste loodjes, de afwerking. Ik heb nog een aantal tips voor je:

  • Zorg dat je goede plinten kiest. Plinten voor een verzorgde afwerking. Plinten die de puntjes op de i zetten!
  • Laat de plinten één geheel worden met de vloer. Voor alle vloeren zijn er mooie afwerktechnieken, laat je informeren en inspireren.
  • Als je de boel af gaat werken let er bij het leggen dan goed op dat je de juiste maten hebt.

Werk niet met losse stukjes, maar gebruik zoveel mogelijk de juiste lengtes om de lijsten netjes af te werken.

  • Werk met goed gereedschap.
  • Je kunt de klus zelf doen als je genoeg tijd hebt. Het is een tijdrovend karwei, uitbesteden kan uiteraard ook.